Koreander (Coriandrum sativum) er en stærkt sanselig krydderurt som man enten elsker eller hadder. Jeg elsker den mere end alle andre krydderurter. Man kan både bruge de friske grønne blade, men også frøene kan man tøre og bruge i mad i hel eller knust form, men blade og frø smage forskelligt. Urten bruges især i asiatiske og mellemøstlige lande, jeg selv bruger koreander til ex. indisk mad og nuddelsuppe, men den kan også bruges i brød og salater mm. Planten kan blive 50-70 cm høj, så der er et godt stykke til det sker for mine planter, som nærmest kun er på kimstadiet. Man kan vælge at høste frøene når de bliver lysebrune eller lade dem sidde og derved sår sig selv til næste år. Tidligere mente man at koreander var en elskovsplante der fremmede kønsdriften. Skulle også være godt mod diarré og spoleorm. Dog er disse egenskaber taget fra den igen, og i dag bruges den som krydderurt, samt i parafume og sæber. http://www.havenyt.dk/artikler/koekkenhaven/krydderurter/enaarige/132.html
Jeg tænker denne krydderurt vil være god i de fleste pædagogiske sammehænge, da den er let at dyrke og en stor sanselig egenskab smag og duftmæssig.
Hej Anne Mie
SvarSletGod ide med linealen bag spirerne! Er planterne begyndt at dufte?