mandag den 2. maj 2011
Spinat
"espinache" er det oprindelige arabiske navn for spinat, som er en grøntsag bestående af grønne blade. Allerde for 2000 år siden dyrkede man spinat i Persien. Det er en en årig grøntsag, men man kan få den til at gå i stok og formere sig med dens frø.
Da jeg var barn så jeg Skipper Skræk i tv, og han blev stærk af spinat og reddede Olivia gang på gang. Før 1937 mente man at man at spinat var ekstra sund og man blev stærk af den, men det viste sig i 1937 at der var forkerte beregninger, selvom den stadig indeholder meget jern og calcium. Der findes også Nitrat i spinat som kan omdannes til Nitrit og gøre den sundhedsskadelig. Derfor bør man ikke varme en spinatret og flere gange, med mindre man har vasket spinaten godt og grundigt for jordbakterier og køler den hurtigt ned.
Jeg bruger selv spinat til salat og en tamilsk curryret, men den er også god i brød,flædestuvet, lasagne, tærter og supper mm.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar