tirsdag den 6. september 2011

Tamilske mad opskrifter

Kyllinge curry 4 pers
800 g kyllingekød eller en hel kylling skåret i stykker.
2 løg
4-5 fed hvidløg
Olie
1-2 tsk. Hel fennikelfrø
1-2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Sennepsfrø (brune)
(Evt hakkede tomater kan brunes med.)
Løg og krydderier brunes, hvidløg når næsten klar til kylling. Kylling brunes af og kogende vand hældes over retten.
Salt
Peber
Chili efter smag og behag
2 - 4 tsk. Karry
Ca 2 cm revet ingefær.
¼ l fløde (kan erstattes med mælk eller kokosmælk)

Spinatret
1 ps hakket spinat
1-2 løg
3-4 fed hvidløg
Olie
1-2 tsk. Hel fennikelfrø
1-2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Sennepsfrø (brune)
(Evt hakkede tomater kan brunes med.)
Spinat bringes i kog med lidt vand.
Løg og krydderier brunes i olie i separat gryde eller pande, hvidløg tilsættes når næsten klar. Løgblandingen hældes i kogende spinat.
Salt
Peber
1-2 tsk karry
Evt chili, men pas på ikke for meget i grøntsags retter.
¼ l fløde.
Retten koger op, smages til og færdig.
Serveres som tilbehør til ris.

Gulerodsret
2 løg
Olie
1-2 tsk. Hel fennikelfrø
1-2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Sennepsfrø (brune)
Løg og krydderier brunes, hvidløg når næsten klar til:
1 kg gulerøder – skrælles og rives på den grove side.
De revne gulerødder steger sammen med løgblandningen på en stor pande.
Smages til med
2 tsk karry
½ tsk chili (efter smag)
Salt og peber.

2 kommentarer:

  1. Ja den skal prøves engang. En skam jeg har sådan en kræsen familie.. Eller skal vi kalde den traditionel....

    SvarSlet